NL EN
Vraag / Offerte

Beats by Esko

boeken

Wil je Beats by Esko boeken? AT Bookings Belgium is het officiële boekingskantoor van Beats by Esko. Hier kan je een optreden van Beats by Esko boeken. Vraag een offerte aan bij onze boekers. Het verplicht je tot niets.

bekijk ons overzicht of zoek op artiest.

contact

neem online of telefonisch contact met ons op

contact

plaats gratis een optie of boek direct

contact

Biografie

Beats by Esko boeken
Alles in één: producer, DJ en rapper. Er zijn er niet veel in Nederland die dat net als Beats by Esko kunnen zeggen. Met zijn eigen platenlabel Van Klasse heeft hij een belangrijke rol ingenomen in de Nederlandse Urban scene.

Als 9-jarig kind ontdekte Stacey de rapmuziek. Geïnspireerd door rappers als Eminem, Nas en 50 Cent begon hij zijn eigen teksten op papier te zetten. In het begin plukte hij z’n beats nog van het internet, maar al snel ging hij aan de slag met Fruity Loops; de software die hij momenteel nog gebruikt. De 13-jarige Stacey bracht zijn eerste track uit onder de naam Esko.

Na een dieptepunt te hebben bereikt, besloot Esko de boeg om te gooien. Hij besloot om voor 110% voor z’n muziek te gaan. Esko werkte in zijn beginjaren met o.a. Bokoesam, Keizer en Negativ. In 2013 groeide zijn naam door de 101Barz-sessie van Negativ, waar hij deel aan nam. De vele views op internet hebben voor de echte ‘aftrap’ gezorgd, zegt hij zelf.

Deze ‘aftrap’ bracht Esko terug bij Bart van Houten, die na Esko zijn deelname in 101Barz contact opnam. Stacey aanvaardde zijn hulp, en nog geen jaar later bestond het label Van Klasse. Inmiddels heeft Van Klasse artiesten getekend zoals Hansie, Jermaine Niffer en Josylvio.

Esko’s eigen carrière bevindt zich in een stijgende lijn. Op de EP Probleemkind rapte Esko over zijn jeugdjaren, waarbij hij negatieve herinneringen omzet in positieve teksten. Echter om zich niet vast te bijten aan een genre, ontstond The Blockparty, waarin hij zich muzikaal uitleeft met MC Gilly Guillermo en DJ D-Train.

Esko’s rapcarrière is momenteel ingehaald door het succes als producer. Zijn herkenbare, op trap geïnspireerde beats zijn nog steeds geliefd bij grote rapnamen als Sevn Alias, Cho, Lijpe, 3robi, Kempi, Jonna Fraser, Hef, Adje, The Partysquad, en vele anderen. Het debuutalbum Ma3seb van Josylvio is voornamelijk geproduceerd door Esko.

Esko over produceren: “Produceren is niet alleen beats maken, als producer creëer ik samen met de artiest het hele nummer. Urenlang puzzelen hoe we een refrein beter kunnen maken, een toon nét iets anders moeten pakken… het hele project van een track tot resultaat brengen, dat is de taak die ik omarm.”

Beats by Esko is een indrukwekkende show met explosieve, herkenbare hits van Esko met niemand minder als Esko zelf als host/mc.

persfoto

presskit

Blijf op de hoogte

Verzenden

Agenda

    Video