NL EN
Vraag / Offerte

F1rstman

boeken

Wil je F1rstman boeken? AT Bookings Belgium is het officiële boekingskantoor van F1rstman. Hier kan je een optreden van F1rstman boeken. Vraag een offerte aan bij onze boekers. Het verplicht je tot niets.

bekijk ons overzicht of zoek op artiest.

contact

neem online of telefonisch contact met ons op

contact

plaats gratis een optie of boek direct

contact

Biografie

F1rstman boeken
De Haagse Hassan Syed is geboren in Lahore in Pakistan. Al op jonge leeftijd komt hij naar Nederland en raakt hij in aanraking met percussie. Kort daarna doet hij auditie voor de Joop van den Ende musical The Lion King. Zijn talent wordt daar direct gezien en hij krijgt de rol van Simba.

Ook op vroege leeftijd wordt duidelijk dat Hassan een multi-talent is. Door beatboxer Rahzel wordt hij het podium opgevraagd om samen te beatboxen. “Vanaf dat moment heb ik ook dat opgepakt, om er uiteindelijk de finale van de Kunstbende mee te winnen.”

Als eerste in Nederland gaat F1rstman in de studio aan de slag met dansbare rap onder de noemer NGS Entertainment. Niet heel veel later gaat hij solo onder de naam F1rstman. De eerste track die uitkomt wordt direct breed opgepakt.

Toch geraakt F1rstman daarna in een dal: zijn studio gaat kapot, zijn vriendin raakt zwanger en zijn ouders zetten hem buiten de deur. “Alles ging helemaal kut. Tot ik mijn huidige tourmanager en beste vriend Robert leerde kennen. Hij zorgde ervoor dat ik alle onzin om mij heen links liet liggen, me ging focussen op mijn muziek.”

Maar zonder down’s zijn er geen up’s: in 2015 komt zijn grote doorbraak met de track ‘Round & Round’. “We hebben hem naar meer dan zevenhonderd dj’s gestuurd, bijna allemaal hebben ze hem het eerste weekend gedraaid in de clubs. We hoopten op een half miljoen views in zes maanden. Dat haalden we al in een maand. Toen begonnen de platenlabels te bellen.”

Het was het startschot voor meer hits met gouden en platina statussen, zoals ‘Op En Neer’, Squat en ‘Overal’. Hij speelt zich in de kijker waar mogelijk: “Alles wat ik uitbreng moet viraal gaan.”

Met zijn achtergrond, veelzijdigheid, talent, 1,5 miljoen views per week en 100k streams per dag kun je stellen dat F1rstman de status entertainer dik verdiend. Ook zijn live shows worden naar een hoger niveau getild door onder andere te gaan spelen met live band.

“Give a smile, create a smile”, dat is het motto van F1rstman.

persfoto

presskit

Blijf op de hoogte

Verzenden

Agenda

    Video